De voordelen van co-packing

De voordelen van co-packing

Er zijn verschillende mogelijkheden hoe je voorraad geleverd kan worden. Er zijn veel soorten hoeveelheden en verpakkingen. Je kan zelf kiezen hoe je de voorraad wil opslaan. Wil je artikelen per stuk verkopen of in grote hoeveelheden? Bij co packing heb je een hoop mogelijkheden om je producten te plaatsen in een magazijn. In dit artikel lees je de voordelen van co-packing.

Wat is co-packing?

Co-packing is eigenlijk het verpakken van verschillende soorten producten in een bepaald verpakkingsmateriaal. Eigenlijk alle verpakkingen die je ziet zijn tot stand gekomen door een co-packer. Een fabrikant of leverancier kan producten los, in een bulk of onverpakt leveren in dozen, tanks of op pallets. Een co-packer maakt van zo’n bulk, kleinere verpakkingen door die grote verpakking op te breken. Hierdoor kan hij de klant van de juiste verpakking voorzien. Niet iedere klant heeft namelijk behoefte aan 10.000 paar handschoenen of 8000 paar sokken.

Wat zijn de voordelen? 

Grote hoeveelheden niet verpakte of losse producten worden door een co-packer samengevoegd in een stukverpakking. Hierdoor voegt hij waarde toe aan het verpakkingsproces. Na dit proces van co-packing zijn de producten weer klaar voor de verkoop. Deze verpakkingen worden vervolgens voorzien van labels en etiketten. Er kan zelfs nog gekozen worden op promotiemateriaal zoals direct mail eraan toe te voegen. De verpakkingen kunnen ook worden geseald. Je kan hierdoor gebruik maken van gepersonaliseerde communicatie en je kan unieke pakketten samenstellen. 

Verschillende soorten co-packing 

Op verschillende manieren kan co-packing gebeuren. De producten kunnen door een co-packer geëtiketteerd worden. Dan worden er adressen, actiecodes of barcodes op het product aangebracht. Het product wordt voorzien van een mooie afwerking. Je kunt hierbij denken aan stickers, labels en sluitingen. Tenslotte krimpt, sealt of bundelt hij een product. Zo kunnen de producten handig worden verkocht in packs. Een co-packer overlegt meestal eerst met de klant wat zijn of haar wensen zijn.

Verschillende soorten producten

Co-packing wordt gedaan met verschillende soorten producten. Je kunt hierbij denken aan verzorging, zoals tubes en tandenpasta. Cosmetica, zoals make-up, verzorgingsproducten en vitamines. Voeding, zoals pasta, rijst en chocola. Medicijnen, zoals verband en pillen. En drank, zoals pakken en flessen.