Een rijstijl autoverzekering is goedkoper

rijstijl autoverzekering goedkoper

Wist je dat er autoverzekeringen bestaan die je rijstijl meten en je aan de hand van deze gegevens belonen door korting te geven op je premie? De zogenoemde rijstijl verzekeringen zijn vaak erg voordelig, mits je in staat bent je aan de regels van het verkeer te houden en netjes auto te rijden. Met netjes rijden bedoelen we niet te hard optrekken en remmen, rustig door de bochten en geen snelheidsovertredingen maken. Ook kijkt zo’n rijstijl verzekering naar het moment van de dag waarop jij veel rijdt. In het donker heb je meer kans op ongelukken dan wanneer het licht is.

Het meten van je rijstijl

De verzekeringsmaatschappijen meten je rijstijl door een speciale stekker die je kunt inpluggen in de OBD poort van je auto of via een app op je smartphone. De app op je smartphone registreert naast de bovengenoemde rijstijlen ook direct of je jouw telefoon gebruikt tijdens het rijden. De rijstijl korting die je kunt ontvangen bij keurig weggedrag kan oplopen tot wel 35%.

Privacy van de rijstijl verzekering

Ondanks alle autoverzekeraars dienen te houden aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) kan je zelf als bestuurder het gevoel krijgen dat er op je gelet wordt, maar ja het is het één of ander. Die controle zorgt wel voor een leuke maandelijkse korting mits je jezelf netjes gedraagt in het verkeer. Je kunt er in ieder geval zeker van zijn dat je gegevens niet worden gedeeld met derden. In de meeste gevallen worden na het berekenen van de korting de gegevens ook direct gewist.

Een rijstijl verzekering afsluiten

Weet jij van jezelf dat je netjes autorijdt, dat je weinig tot geen verkeersovertredingen maakt? Dan is zo’n verzekering wellicht de meest voordelige die er voor jou bestaat. Kijk op autoverzekering.nl welke aanbieders zo’n speciale rijstijlverzekering aanbieden en wat de voorwaarden zijn.

Vergelijken van autoverzekeringen loont altijd

Vergelijk ook direct of een ander soort autoverzekering niet voordeliger voor jou is via de vergelijker op deze website. Het kan namelijk zijn dat bijvoorbeeld Reaal, gunstigere voorwaarden heeft voor jou dan de FBTO. Een autoverzekering afsluiten is maatwerk en voor iedereen anders. Dit komt omdat de verzekeraar let op leeftijd, woonplaats, soort auto, aantal schadevrije jaren en in het geval van een rijstijl verzekering dus op je rijgedrag. Door je persoonlijke gegevens in te vullen in de vergelijker krijg je direct een duidelijk overzicht van de autoverzekeringen die voor jou en jouw auto het meest passend en voordeligst zijn.