Het beste vervoersmiddel

het beste vervoersmiddel

Fietsen vermindert de luchtvervuiling en de uitstoot van broeikasgassen enorm vergelijken met het gebruik van de auto. De belangrijkste overweging is de locatie waar je naartoe moet. Is deze te bereiken met een fiets? Tegenwoordig is er veel meer te bereiken met de introductie van de elektrische fiets. Een recente e bikes test heeft laten zien dat de radius van de elektrische fiets (hoe ver de fiets kan rijden zonder opgeladen te worden) enorm is verbeterd afgelopen jaren. Naast dat het overstappen op een fiets of een elektrische fiets beter is voor het milieu vergeleken met de auto, zijn er nog meer voordelen. Hieronder komen nog wat andere voordelen aan bod.

De fiets is goedkoper

Een fiets is goedkoper dan een auto of een motor. Je bespaart geld op benzine, verzekering, parkeren en onderhoud. En het houdt je fit. Zelfs als je het vergelijkt met het openbaar vervoer, is het gebruik van de fiets het goedkoopst. Naast de besparing op benzine, parkeren etc. is de aanschafprijs van een fiets stukken lager dan een auto of motor. Zelfs de elektrische modellen zijn een stuk goedkoper dan motoren en autos. Over het algemeen valt in veel Amslod ervaringen te lezen dat mensen erg te spreken zijn over het besparen van kosten door het overstappen op de fiets. Als je een beetje handig hebt, kan je het onderhoud aan je fiets helemaal zelf doen, wat nog meer bespaard.

De fiets kan sneller zijn

Als je in een stad woont, ben je met de fiets meestal sneller op je werk dan met de auto of het openbaar vervoer tijdens de spitsuren. Veel mensen die in of dichtbij de stad wonen hebben ervaringen met Amslod fietsen om reistijd te besparen. Tijdens de zomer is het openbaar vervoer gemakkelijker te gebruiken. Als het geen vakantieperiode is, is het erg druk in het openbaar vervoer en op de weg. Op deze momenten is vervoer per auto vaak niet eens sneller dan vervoer met de fiets, als je de files en zoeken naar een parkeerplek meerekent. Ook openbaar vervoer is niet altijd sneller. Als je moet overstappen is er altijd een risico dat de overstap mis gaat en dat je zo weer een half uur staat te wachten op de volgende trein.