Logistieke oplossingen voor bedrijven

Logistieke oplossingen voor bedrijven

Logistieke oplossingen zijn voor ieder bedrijf fijn en handig. Ieder bedrijf wil logistieke processen waarschijnlijk wel veiliger, efficiënter, gemakkelijker en sneller maken. Dit leidt uiteindelijk tot lagere kosten, een hogere flexibiliteit, de klanttevredenheid wordt vergroot en natuurlijk de winst. Maar wat zijn nou verschillende logistieke oplossingen voor bedrijven? Dat is in dit artikel te lezen. 

Warehousing 

Een bekende logistieke oplossing is warehousing. Hierbij worden goederen opgeslagen om vervolgens weer verkocht te worden. Bij warehousing worden goederen opgeslagen in een warehouse, dat is de opslagruimte. Bijna elk bedrijf heeft een voorraad nodig en niet iedereen beschikt zelf over voldoende ruimte. Dan is warehousing de oplossing voor jouw bedrijf. 

Value Added Logistics (VAL)

Een andere logistieke oplossing voor bedrijven is Value Added Logistics. Met Value Added Logistics wordt het creëren van toegevoegde waarde in een logistieke keten bedoeld. Een product wordt door een transporteur en logistieke dienstverlener naar een bestemming gebracht. Maar meestal bieden deze bedrijven ook extra diensten aan zoals ompakken, verpakken, assembleren en labelen van de goederen. 

Logistieke engineering 

Logistieke engineering is een logistieke oplossing die uitkomsten biedt zodra je logistieke infrastructuur niet meer goed aansluit op je markt of bedrijfsstrategie. De logistieke infrastructuur moet continu herijkt worden aangezien er continu nieuwe technologieën ontstaan, de arbeidsmarkt veranderd en klanten bepaalde eisen hebben. Logistieke engineering helpt jouw bedrijf daarbij. 

Logistieke Control Tower 

De Control Tower heeft een overzicht over alle logistieke stromen zoals geld, informatie en goederen. Het is een logistieke oplossing met als doel om alle processen, systemen en activiteiten te integreren in een logische flow. Op een lange termijn maakt inzicht in de supply chain het mogelijk om samenwerking te creëren, te optimaliseren en integratie met ketenpartners makkelijker te maken. Hierdoor zal de klant beter bediend worden.  

Fulfilment diensten

Fulfilment diensten zijn logistieke oplossingen die zich richten op jouw klanten door ze een goede merkbeleving te geven. Het is meer dan alleen een logistieke dienst. Het speelt een centrale rol in alle communicatie en order gerelateerde logistiek. Hierdoor kan de hele supply chain van bestellingen worden afgedekt.  De kwaliteit van de fulfilment is een bepalende factor voor het bedrijf.