Tips voor het importeren van een auto

tips voor importeren auto

Voor veel mensen lijkt het importeren van een auto veel gedoe. Waarom zou je veel moeite doen om een auto te importeren als je ook gewoon naar de dealer kan? Een auto importeren kan namelijk een heel stuk goedkoper zijn. Kijk bijvoorbeeld naar de automarkt in Duitsland. Hier liggen de auto prijzen een stuk lager, omdat zij simpelweg meer aanbod hebben. In dit artikel bespreek ik een aantal tips voor het importeren van auto’s.

Jouw droomauto vinden

Het kan zijn dat je het lastig vindt om de juiste auto te vinden. Er zijn een aantal tips om jouw droomauto te vinden. Ten eerste schrijf jouw persoonlijke wensen op. Wil je bijvoorbeeld een cabrio? Of moet het een BMW zijn? Dit zijn allerlei vragen die je jezelf moet afvragen. Door jezelf deze vragen te stellen, blijft er een kleinere groep auto’s over die aan jouw wensen voldoen. Ten tweede moet je natuurlijk ook rekening houden met je beschikbare budget. Als je rekening houdt met je budget en jouw wensen waaraan een auto moet voldoen, ga je zeker weten jouw droomauto vinden. 

Hulp inschakelen

Als je jouw droomauto hebt gevonden, kun je ervoor kiezen om hulp in te schakelen. Tegenwoordig zijn er veel autobedrijven die gespecialiseerd zijn in het importeren van auto’s. Zij kunnen je helpen met verschillende regels die bij het importeren komen kijken. Hierbij kun je denken aan de BPM berekenen. BPM staat voor ‘belasting van personenauto’s en motorrijwielen’. Veel mensen vinden het lastig om de BPM te berekenen. Dit zijn allerlei onderdelen waarvoor je hulp kan inschakelen.

Extra kosten

Het is duidelijk dat auto’s importeren uit Duitsland een stuk goedkoper is dan een auto kopen bij de dealer. Toch komen er ook nog extra kosten kijken bij het importeren. Je moet bijvoorbeeld ook rekening houden met benzine, BPM betalen en misschien wel overnachtingskosten. Dit zijn allerlei extra kosten die je bij de prijs van de auto moet optellen. Alleen op deze manier kan je kijken of je aan het eind van de streep geld hebt bespaart. 

Wil je ook graag een auto importeren? Of wil je graag meer informatie? Lees dan meer op www.automotiveimport.nl/